Gotolània, Catalàunia i Catalunya són el mateix, segons un llibre del 1644



El fragment de text que podeu observar dalt d'aquestes línies, pertany al llibre del jurista i historiador català Joan Pau Xammar, escrit en llatí l'any 1644, titulat Civilis doctrina de antiquitate et religione regimine privilegiis et praeheminentiis inelytae ciuitatis Barcinonae .., i que ja recull l'equivalència entre els termes Catalaunia, Cathalania, Gotolania, populus Gotolanus, Catalanus, Cathalonicus i Catalaunicus, tots ells apel·latius de Catalunya. Com tantes vegades hem vist i publicat en articles anteriors, autors de totes les nacionalitats datats entre els segles XV i XVIII, utilitzen indistintament tots aquests noms per referir-se a la nació catalana.

Enllaç al llibre

Catalaunis, gots i catalans, la mateixa nació

El que es desprèn d'aquestes consideracions terminològiques és que, pels antics historiadors i cronistes, els catalàunics, els gots i els catalans érem la mateixa nació, la mateixa cultura i la mateixa civilització i que veien un fil de continuïtat entre els reis de la Gòtia, els reis de Tolosa, els gals catalàunics i la Catalunya peninsular.

Aquesta, per tant, és una altra prova documental que evidencia el que tots els antics historiadors ja sabien, però que els acadèmics moderns semblen desconèixer, atès que segueixen entestats en no establir cap mena de relació entre Catalunya i l'antiga Catalàunia o Gothalania.

Seguirem recopilant testimonis que s'aniran afegint a una llista ben llarga, que ja hem anat publicant en altres articles anteriors.


Altres articles relacionats amb aquest:

· Els Camps Catalàunics estaven situats a Escatalens, Occitània

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El cofre de Perote, en Veracruz, y el mito catalán de Pere Boter

La llengua "castellana" s'originà a l'Aragó, segons una gramàtica del segle XVI

Catalunya i Occitània són la mateixa nació | Cinc proves documentals