Recomanació: DOTZE. Escriptures heterodoxes | Jordi Salat

 


En aquest llibre, l'investigador Jordi Salat intenta exposar una teoria que vol compartir i debatre amb els lectors. Des de fa uns quants anys n’ha deixat constància en el seu Blog Vernacle. Ara, després de més de 40 anys de reflexionar-hi, s’ha decidit a deixar-ne testimoni en aquest llibre que ha titulat DOTZE.

Per quin motiu ha escollit aquest títol? Són diverses les respostes que ens dóna. Una d’aquestes és perquè pel filòsof Plató, les dotze cares del dodecaedre, són símbol i representació de l’estructura o arquitectura de l’Univers.

I, també creu que, per a fer una anàlisi de la situació política i cultural al llarg de la Història de la Humanitat, s’ha de discernir entre dues tradicions que tenen un punt d'origen en el relat bíblic que ens parla de La Maledicció de Noè (Gen, 9:25). Les dues tradicions que configuren el seu marc referencial cultural i polític, són: la Tradició Jahvehita i la Tradició Johanita, les quals comporten dues concepcions de la Divinitat. Una es basa en La Llei i l'altra es basa en la


Natura i la seva lectura mística, raonable, al·legòrica i científica.

Anomena al seu pensament, vernaclisme, i el relaciona amb les nacions autòctones - naturals o territorials-, i el do de llengües que els cristians genuïns atribuïen a un do de l’Esperit Sant, segons era la creença del cristians albigesos o càtars, els arrians, els cristians del Renaixement i la Reforma a Europa des del cristianisme del català Ramon Llull, el de Tomàs More, el d’Erasme de Rotterdam i d’altres pensadors europeus.

Ens diu: Europa serà vernaclista no serà. El marc mental a nivell internacional o universal del segle XXI està en el vernaclisme i els reconeixement de les nacions vernacles dins el marc referencial de la Tradició Johanita, de caràcter zodiacalista, la qual es basa en la Natura i la seva lectura mística, raonable, al·legòrica i científica.

DOTZE
Escriptures heterodoxes
Jordi Salat



Font: Art Neutre? 
.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El cofre de Perote, en Veracruz, y el mito catalán de Pere Boter

La llengua "castellana" s'originà a l'Aragó, segons una gramàtica del segle XVI

Un libro británico de 1636 asegura que el topónimo 'Aragón' proviene de 'Tarragona'